23-03-12

media bis

IMG_3995.JPG


Waarom journalisten geen columnisten moeten worden, is omdat ze meestal zelf niet zo interessant zijn. Niet elk journalistenwezen heeft een blik en een kop die origineel genoeg zijn om te boeien, om regelmatig geconsulteerd te worden. Voor hen zijn de feiten uitgevonden, die zijn al belangrijk genoeg. Laten ze maar bij die feiten blijven. Dat is al moeilijk genoeg.   

Ah, de illusie vandaag dat gewoon je werk doen, niet genoeg is.  Je moet ook nog iemand zijn, en dat dus tonen, anders ben je dus niemand, een soort existentiële kringredenering die ons een zee van non-informatie oplevert...

Maar wellicht plooit het journalistendom zich op zichzelf terug, omdat het netsurfen zo grondig de klassieke media verandert (uitgezonderd misschien de bescheiden maar spontane radio). Ik maak, al surfend, mijn eigen krant, ik zoek mijn eigen foto’s, ik kies zelf bij wie ik langsloop, omdat ik hun stemmen boeiend, grappig, opvallend, confronterend, goed geformuleerd vind. Het lijkt wel of ik in een krantenwinkel vrijuit mag rondlummelen en bladeren en lezen. En soms zit ik in een bibliotheek, te bladeren in boeken met veel gezichten. En als ik mijn favoriete blogs afga, kom ik bij mensen thuis. Soms bij vrienden thuis. 

Commentaren

Dag Guido,

Media Bis Quater, lees ik meteen.
Onder invloed van de media.

Wie zijn zij? Wat doen zij... hoor ik Jambers orakelen.
In dit antieke hoofd.

Bedoelde u een 'bisnummer'? Au contraire, wellicht.

Maar zopas las ik een stukje van mijn literaire afgod.
De god van kleine dagen. En dus voor kleine mensen.

Hoe hij mediteerde over zijn afgestorven berk.
Een passieverhaal. In vele betekenissen.

En, o god Google,
Thou bracht mij meteen de verrijzenis voor ogen.
Dankzij You Tube, zag ik de schrijver, zijn tuin, zijn berk ...

O, bleef alles maar zo simpel leven.

Nog een zonnige dag, Guido.

Gepost door: Uvi | 23-03-12

De commentaren zijn gesloten.