25-04-12

Momenten

IMG_4193.JPG

 

Langere en kortere momenten uit de voorbije weken:

Het Brodsky Quartet dat in het Gentse muziekconservatorium, rechtstaand (behalve de op een verhoogje neergezeten celliste), met een ongeziene lichaamsovergave, een fantastische Janacek  (Kreutzer Sonate) en Schubert (De dood en het meisje) speelt.

Fel voorjaarszonlicht, dat even vlug, bijna rinkelend, breekt.

Alle vliezen van het voorjaar.

Het idee paars, zoals gedragen door de blaadjes van de kerselaar voor mijn raam. De kleur is tastbaar, het idee ontsnapt me net. Maar net.

Verstand, handen en uithouding van de vakmensen die aan de vernieuwing van de keuken komen werken.

De Zweedse politiereeks, De brug, met zijn wezenloze steden, nachtlicht (zoals ook in The Killing) en niet te verbeteren acteerwerk.

Kleine Sander, in een met slaap en zaterdagnamiddagwarmte gevulde kinderwagen rondgewandeld in een stad die er even slaperig en warm uitzag.

Het effect dat ritme-verstoring op mijn concentratie heeft: ik voel me botsen tegen van alles, zonder dat ik iets heb zien aankomen, of iets kan vasthouden.

Op bezoek in de Scheldestreek rond Boom en Rupelmonde, de streek van Stille Waters, met zijn kronkelwegen en dijken. En soms lijkt het wel een Vlaams Charleroi, als we een oude steenbakkerij bezoeken, en de dorpen tussen fabrieken ingeklemd zien liggen.

De commentaren zijn gesloten.