06-12-12

Sneeuw

IMG_4862-001.JPG 

 

Sneeuw is witgeschilderde druppels regen.

Zo snel is die hand, ik denk dat ik hem zie, en ik zie hem niet.

 

Sneeuw is vertraagde stilte.

Ik denk dat ik haar hoor, maar ik hoor haar niet.

Ik hoor wachten, en dat is nog geen stilte.

 

(Dat was gisteren. En dan, deze morgen, een zwart wolkendek knijpt onder haar de zon toe, tot de zwaarste spotlight die ik in tijden zag. Van dat warme scènespotlicht, dat je onvermijdelijk denkt: hier gebeurt iets moois, laat ik vlug kijken.)

(Gisteren stierf Dave Brubeck. Ik ben blij dat ook die zon zo fel geschenen heeft. En nog, en nog. Wij mensen houden schoonheid wat langer vast...)


IMG_4921.JPG

Commentaren

Ik zie
de botten wachten op de lente.
Ook al hoor je dat niet.

Ik zie
de stilte bewegen.
Sneeuw die tijd etst. Op een kier.


Prachtige foto, Guido.

Sommige mensen hebben het.
In hun vingers en hun pixels.
Maar vooral in hun ogen, vermoed ik.

Gepost door: Uvi | 06-12-12

Aha! Bedankt, Uvi.

(Ik schreef nog een antwoord bij 1.12)

Gepost door: guido | 06-12-12

Ter Info....

Wist je dat sneeuw een lichtmeter bedrieger is, maar het hang er dan nog van af hoeveel wit er in de foto komt. Daarom moet je ongeveer weten WAT een belichtingsmeter meet en hoe je compensatie toepast.
Maar voeger... met dia's moest het allemaal van de eerste keer juist zijn. Nu kan men met RAW in Photoshop of Lightroom alles netjes bijwerken zolang men het niet al te bont maakt. Zeg nog dat de tijden niet veranderen... Vroeger was het allemaal veel moeilijker maar daarom niet minder leuk en er was nog "vakmanschap", nu is iedereen fotograaf, je zal maar fotograaf zijn....

Gepost door: manu | 06-12-12

Iedereen fotograaf: dat klopt niet, denk ik, de meesten kijken niet verder dan het onderwerp voor hun neus, en zijn zich niet bewust van het feit dat een foto ook een zelfstandig ding is, dat graag ook een beetje mooi is.

En wat jij doet met je foto's, RAW en Lightroom etc, noem ik ook vakmanschap. Ik ben er soms jaloers op. Kzou misschien eens wat les moeten volgen. Maar ja...

Gepost door: guido | 07-12-12

De commentaren zijn gesloten.